Пређи на главни садржај

"Pevačica"-Estrada, magije i put do slaveKada se prije nekoliko godina u Beogradu desilo ubistvo mlade pjevačice Jelene Marjanović mediji su dugo nakon toga pisali o tome. Iako je prošlo mnogo godina od ovog tragičnog događaja ubica do danas nije pronađen. Upravo ovaj slučaj kao jedan od motiva uzeli su Nataša Drakulić i Gaga Antonijević kreatori serije "Pevačica" koja je nedavno završena na Superstar Tv.

Radnja serije smještena je u Beograd i prati Ivanu mladu pjevačicu u usponu koju tumači Milica Pavlović. Iako joj sve ide kako treba, vidjećemo da zapravo nije sve kako se čini. Naime, ona  ulazi u mračne krugove svijeta estrade i popušta pred pritiskom koji taj svijet nosi sa sobom. Odnosno, postaje zavisna od raznih opijata, a što rezultira nesagledivim posljedicama. Uporedo sa njenom pričom pratimo i njenog momka Vidaka, poznatog muzičkog producenta kao i mladu  pjevačicu Emiliju.

"Pevačica" je još jedna u nizu serija koja u pozadini kao jedan od motiva ima magije, vradžbine i elemente nadrealnog. Savremena i aktuelna priča obrađena je na malo drugačiji način i nudi nam sliku estrade iz jednog poprilično mračnog ugla. Kroz lik Ivane vidjećemo da put do zvijezda jeste posut trnjem i da dolazak na "vrh" ima svoju cijenu.

 Producentski i zanatski u pitaju je dosta dobra serija koju karakteriše mračna i tjeskobna armosfera. Mješavina misterije i elemenata nadrealnog poprilično su zanimljivi i baš taj segment jedan je od onih koji seriju čini interesantnom. Uprkos potencijalu koji je imala, treba priznati da je mogla biti još puno bolja. Ono što posebno treba pohvaliti jeste odlična glumačka ekipa u kojoj se izdvajaju Miloš Timotijević, Nikola Rakočević, Igor Đorđević i Zlatan Vidović.

Na kraju, za pohvalu je svakako činjenica da postoje autori koji prave iskorak kada su u pitanju žanrovi, a što je urađeno upravo u ovom slučaju. Serija koju treba pogledati i dati joj šansu.

https://www.youtube.com/watch?v=GDzr8EIE3pw

Коментари

Популарни постови са овог блога

"Porodica": Nova serija o Slobodanu Miloševiću

 Večeras na RTS-u i Superstar TV počinje emitovanje serije "Porodica". Ova serija kroz pet epizoda bavi se posljednjim danima koje je zajedno provela porodica Slobodana Miloševića prije nego što će biti uhapšen. Reditelj i scenarista je Bojan Vuletić, autor sjajne drame "Rekvijem za Gospođu J".  Njegova namjera bila je da kroz ovu seriju upozna mlađe generacije sa vrlo bitnim istorijskim momentom za Srbiju, a to je pad sa vlasti i hapšenje Slobodana Miloševića. U nekoliko navrata Vuletić je naglasio da ovom serijom ne želi ni da glorifikuje niti da osuđuje Miloševića. Pored teme koja je  već privukla pažnju srpske i regionale javnosti treba pomenuti i odličnu glumačku ekipu. U ulozi Miloševića pojavljuje se Boris Isaković, a u ulozi njegove supruge Mirjana Karanović. Tu su jos Milan Marić kao Čedomir Jovanović, Uliks Fehmiu Kao Zoran Dinđić i još mnogi drugi. S obzirom da je do sada snimljeno pregršt filmova koji su se bavili devedesitim godinama, a koje su simbol v

"Crna svadba"- Serija koja je ponudila nešto drugačije

Posljednjih nekoliko godina svjedoci smo ne baš malog broja serija koje nam dolaze iz susjedne Srbije. Razni kablovski operateri, između ostalog, doprinijeli su tome da imamo prilike gledati više ili manje kvalitetne serije, kao i različit serijski sadržaj i uopšte žanr. Nedavno, tačnije prije  nekoliko sedmica, na Superstar Tv, počela se emitovati serija "Crna svadba" koja se ovih dana prikazuje i u Bosni i Hercegovini. Za razliku od Srbije u kojoj je serija odmah privukla pažnju, u Republici Srpskoj se o njoj počelo pričati tek nakon nekoliko epizoda. Kao i kada se emitovala serija "Kosti", i u ovom slučaju desila se slična situacija, odnosno, situacija da se o seriji priča. U kafani, kladionici i na radnim mjestima. Radnja serije smještena je na Istok Srbije gdje Mitar iznenada ubija dvanaest ljudi svojih komšija. Uporedo sa tim pratimo dešavanja i u Beogradu gdje tri inspektora pokušavaju da riješe ovaj slučaj. Kroz radnju u sadašnjom vremenu reditelj nas s vrem

Film Jasmile Žbanić osvojio dvije nominacije za Bafta nagradu

 Poslije Zlatnih globusa i Oskara, Bafta nagrade su jedne od najznačajnijih i najiščekivanijih filmskih nagrada u sezoni. Na neki način, oni su jedna vrsta britanskih Oskara i imaju veliki značaj u svijetu filma. Danas su objavljene nominacije za ovu prestižnu nagradu. Najviše nominacija, njih sedam, osvojio je film "Nomadland" koji je, račanajući dosadašnje nagrade definitivno favorit i za Oskara. Veliki uspjeh, ostvario je i ovogodisnji kandidat Bosne i Hercegovine za nagradu Oskar "Quo, vadis, Aida?" rediteljke Jassmile Žbanić. Naime, film je n ominovan u kategoriji najboljeg reditelja i najboljeg stranog filma. S obzirom da se ne dešava često da filmovi sa ovih naših prostora dobijaju nominacije, ne samo Bafte, nego i nominacije ostalih velikih i priznatijih nagrada, treba reći da je ovo veliki uspjeh, ne samo za bosanskohercegovačku, nego i regionalnu kinematografiju. Ovim nominacijama, Jasmila Žbanić našla se u društvu velikih evropskih i svjetskih reditelja,